Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik RFID nodig?

RFID zorgt ervoor dat je enkel met een persoonlijke pasje kan gaan laden aan uw laadbox. Hierdoor kan u de box aan de openbare weg plaatsen zonder dat andere personen aan deze box hun wagen kunnen opladen. U kan er ook voor kiezen om samen met e-flux uw laadbox openbaar te gaan plaatsen zodat iedereen met hun persoonlijke openbare batch toegang hebben tot uw laadbox.

Wat is plug en charge?

Wanneer u kiest voor plug en charge kan u altijd zonder identificatie uw wagen gaan opladen. Dus wanneer uw laadstation bereikbaar is vanaf de openbare weg kan iedereen bij u komen laden zonder dat ze een persoonlijke batch nodig hebben.

Wat doet E-flux?

Met een beheersysteem van E-flux heb je de mogelijkheid om maandelijks een factuur te ontvangen van wat u juist geladen hebt en waar. Ook kan je je eigen laadpunt openbaar plaatsen voor ander mensen. Met hun laadpas weet je zeker dat je altijd en overal zorgeloos je elektrische wagen kan opladen, want je krijgt toegang tot 200.000+ (snel)laadpunten.

Wat is ‘load-balancing’?

Met Load-balancing maak je een connectie tussen uw laadbox en het elektrische  . hierdoor kan de laadbox het maximale vermogen opnemen wat beschikbaar is in uw woning zonder dat uw elektrische installatie kan uitvallen

Kan ik de laadbox zelf plaatsen?

Bij ons heb je de mogelijkheid om uw laadbox zelf te gaan plaatsen. In deze situatie gaan wij u meegeven hoe de box afgezekerd moet worden + hoe u deze moet gaan aansluiten. Wij rekenen wel een bepaalde kost voor de programmatie ervan, dit hangt af van welk merk u aankoopt en of dit bij ons in het magazijn / bij u thuis moet gebeuren.

Past de laadkabel zeker op mijn wagen?

Al onze laadpalen zijn voorzien van een Type2 stekker of een vaste kabel. Deze past in bijna elke hybride of elektrische auto die in Europa verkocht wordt. U kan ook altijd een verloopstuk bij ons aankopen wanneer uw wagen een andere aansluiting heeft.

Waarom een laadstation plaatsen?

Wanneer u een volledig elektrische wagen bezit wilt u altijd zeker zijn dat u genoeg batterij hebt om u te kunnen verplaatsen. Bij een laadstation gaat uw wagen veel sneller gaan opladen dan wanneer u deze gewoon aan het stopcontact gaat laden. Dus wanneer u thuis komt met een bijna lege batterij gaat u niet verschillende uren moeten gaan wachten tot wanneer u opnieuw de baan op kan.

Waar en hoe kan ik mijn laadstation het beste plaatsen?

Als u een laadstation bij uw woning wilt plaatsen kan deze best zo dicht mogelijk bij de parkeerplaats van uw wagen geïnstalleerd worden. Al onze laadboxen zijn 100% waterdicht en kan u plaatsen waar u wilt. Als de parkeerplaats van uw wagen niet in de buurt is van uw woning kan de laadbox ook losstaand op een paal gemonteerd worden. U kan de laadbox aankopen een 6% als uw woning ouder is dan 10jaar en de box geïnstalleerd word op een gevel van de woning.

Deze website gebruikt cookies. Door op deze deze website te blijven, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.